top of page

Pakolaiset suomessa

PAKOLAISET SUOMESSA

1991 kansainvälisessä konferensissa Floridassa Aglowlle tuli seuraava profetia:

_Olet nähnyt sen suuren pimeyden, sanonut miten pelottavalta vihollinen näyttääkään ja olet miettinyt miten voisimme lävistää pimeyden ? Pimeys peittää muslimivaltiot ja sanot minulle: Voi Jumala minun Herrani, koska nuo uskonnolliset rakenteet ovat aivan kuin kudotut siihen heidän olemuksensa ytimeen, niin miten he voivat koskaan vapautua? Ja tänään minä sanon sinulle, kyllä, he tulevat vapautumaan. Koska ei tarvita kuin yksi irtonainen lanka koko kankaan purkamiseen, niin minä tulen purkamaan koko islamin vaatteen, niinkuin olen purkanut kommunisminkin. Kuulkaa minun kansani, minä pyydän teitä, ottakaa kiinni siitä irtonaisesta langanpätkästä minun voimassani , ja niin me yhdessä puramme islamin kankaan , sanoo Herra. _

(Tässä on sama profetia englanniksi:

For you have seen the great darkness and yea, you have said it is a formidable enemy and how shall we penetrate that darkness? For yea, it cloaks the Muslim nations and you say to Me “O Lord my God, those religious belifs are intrained and woven into the very fabric of teir being and yes, shall they be free?” And I say unto you tonight, yes they shall be free. For as it takes only one thread to unravel a garment so shall I unravel the garment of Islam even as I have unraveled the garment of communism in this hour. Yea, My people; I cry unto you, lay hold of that tread in My power and My might and we shall disrobe the garment of Islam, saith the Lord. Seuraavassa konferensissa 1993 tämä sana vahvistettiin ja 1995 konferensissa Rick Joyner sai sanan. “ The Lord will give you Islam if you will take it”.)

Aglow International otti nämä profetiat vakavasti, joten jo vuodesta 1991 on järjestössä rukoiltu musliimien puolesta. On tehty arabiankielisiä tv-ohjelmia, joita edelleen näytetään muslimimaailmassa. Jokaisessa konferenssissa on opetettu islamista, ja siitä miten tavoittaa muslimeja rakkauden sanomalla.

Algow- järjestö toimii nyt kaikissa musliimivaltioissa ja naiset nissä rukoilevat sekä evankelioivat. Esimerkiksi Saudi-Arabiaan ovat filippiiniläiset kotiapulaiset tuoneet evankeliumin mukanaan.

Minun täytyy myöntää, etten ollut alunperin innostunut tästä Aglown mandaatista. Koulutustilaisuuksissa meitä opetti usein joku ex-musliimi ja islam kuulosti aika pelottavalta. En saanut naisia Suomessa innostumaan tästä aiheesta. Opin kuitenkin sen, ettei pidä rukoilla henkivaltoja vastaan, vaan siunata muslimeja.

Kun kymmenen vuotta myöhemmin Aglowlle tuli sana, että meidän pitää seistä Israelin rinnalla, niin olimme kaikki innostuneita. Olimme Saila Lehdon kanssa olleet matkanjohtajia monella matkalla Israeliin ja maa on muutenkin erityisesti suomalaisten sydämellä. Herra näytti minulle, että paras tapa suojella Israelia on rukoilla muslimien puolesta, jotta he vapautuisivat vihastaan Israelia kohtaan.

Syyskuussa 2015 eräs nainen soitti miehelleni ja kysyi mitä seurakuntamme tekee pakolaisten hyväksi. Emme tienneet että heitä oli Suomessa. Mieheni, joka oli nuorena mukana OM -järjestön toiminnassa, oli matkustanut halki Turkin, Iranin ja Afganistanin. Siitä asti hän on rukoillut Israelin ja Lähi-idän puolesta. Olimme jo ehtineet yhdessä pohtia, että pitääkö meidän muuttaa johonkin Lähi-idän maahan. Kun hän kuuli että sieltäpäin on tulossa väkeä Suomeen, niin hän innostui.

Pian olimmekin tavalla ja toisella mukana auttamassa sekä tukemassa pakolaisia Lähi-idän maista. Omasta seurakunnasta ei löytynyt innostuneita, mutta Turun Mikaelinkirkossa oli jo tehnyt pakolaistyötä, ja he olivat heti mukana.

Ihmisten tarinat ja kohtalot koskettivat minua. Tämän kahden vuoden aikana olen kuullut hyvin monta riipaisevaa tarinaa; olen nähnyt kuinka traumatisoituja tulijat olivat ja ovat edelleen. Olen saanut nähdä myös sen, miten Herra on koskettanut monia. Olen saanut kuulla kuinka Jeesus on kohdannut heitä unien kautta ja saanut tietää miten moni oli jo salassa tullut uskoon ennen saapumistaan Suomeen.

Ensimmäisenä syksynä olimme mukana Turussa kahvilatoiminnassa lähellä vastaanottokeskusta. Maaliskuusta 2016 alkoi toimia arabiankielinen ryhmä, jossa käy 20-30 henkeä viikottain. Herra on ihmeellisesti johdattanut kaikkea niin, että meillä on siellä arabiankielistä opetusta. En voi tässä kertoa kaikkea sitä mitä olemme saanet nähdä ja kokea, mutta ihmeellisesti Herra on meitä johdattanut. Tänä syksynä on aloitettu helluntaiseurakunnassa arabiankielinen naistenryhmä, missä myös olen mukana.

Olen surulla seurannut miten jopa uskovat ovat olleet täynnä pelkoa ja vihaa näitä pakolaisia kohtaan. Meitä, jotka yritämme seurata Raamatun opetusta ja rakastaa jopa vihollisiamme, kutsutaan vaikka millä nimillä. Monien mielestään pakolaiset valehtelevat ja etsivät ainoastaan parempaa elintasoa.

Voin sanoa että emme ole tyhmiä: me tiedämme miten vaarallinen islam voi olla . Tiedämme sen, että vaikka nämä - jotka ovat paeneet henkensä edestä - eivät ole terroristeja, niin heidän lapsistaan voi tulla sellaisia, jos heitä ei kohdella Jumalan rakkaudella.

Emme usko että Suomi pystyy ottamaan vastaan kaikkia maailman pakolaisia. Nykyään turvatoimet ovat paljon tiukempia. Toivomme kuitenkin, ettei Suomi lähetä takaisin ihmisiä varmaan kuolemaan, koska se ei tuo siunausta meidän maallemme.

Tiedämme ettei Suomea koskaan voida sulkea sellaiseen pussiin, etteivätkö terroristit tänne pääsisi. He voivat tulla pakolaisten seassa, mutta yhtä hyvin turistina.

Kun Isralissa oli ensimäinen intifada, niin olimme ryhmämme kanssa Jerusalemissa. Seurasin turvatoimia, jotka tapahtuivat joka kaupassa ja ihan joka paikassa. Herra puhui silloin minulle, että samanlaisia turvatoimia tullaan tarvitsemaan myös Euroopassa.

Herra puhui minulle myös tänä keväänä; vuosikymmeniä suomalaiset uskovat ovat rukoilleet ja odottaneet, että Abrahamin pojat ja tyttäret tulisivat Venäjältä. Nyt he tulevatkin Lähi-idästä ja ovat Ismaelin lapsia. Herra sanoi minulle että siitä tavasta, miten me kohtaamme näitä Hänen lapsiaan, riippuu se, miten Hän voi siunata Suomea ja lähettää tänne myös Isakin jälkeläisiä.

Elämme hyvin mielenkiintoisessa ajassa. Tämä on synnytystuskien alkua. Odotamme Jeesuksen palaavan pian. On tärkeätä ettemme anna pelon vallata meitä. Nyt on meidän aikamme olla valo pimeydessä. Kaikki on Herran kädessä.

Room: 13:1-2. Jokaisen on suostuttava esivaltansa alaisuuteen. Eihän ole esivaltaa, joka ei olisi Jumalalta peräsin, sillä Häneltä ovat vallankäyttäjät saaneet valtuutensa. Nyt on aika rukoilla Suomen, presidentin, hallituksen ja eduskunnan puolesta. Nyt on aika rukoilla, että Jumalan tahto saisi tapahtua, ja että me olisimme oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Aglow International Suomi tukee myös kristittyjä orpoja ja nuoria Sambiassa, jotta he pysyisivät siellä, eivätkä tulisi Eurooppaan.

Kristina Turner

Aglown neuvonantaja

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page