top of page

Levähtäkää vähän!

Pari viikkoa sitten vietin lomaa. Kävimme mieheni kanssa Lyytikän perikunnan metsässä tekemässä harvennus hakkuita. Siis maalaisittain sanottuna olin ranka metsässä. Vesa kaatoi kuivuneita ja liian tiheässä kasvavia puita. Minun tehtäväni oli raahata niitä pinoihin sellaisiin paikkoihin, joista ne voisi noutaa kaivurin kouralla. Aherruksen keskellä minua alkoi puhutella nämä arkiset asiat. Huomasin että välillä oli otettava suuntaa ja mietittävä mistä kohdasta saan puut vedetty sovittuun paikkaan. On siis todella tärkeä välillä tarkistaa suuntaa kaikilla elämän alueilla. Joskus vain porskuttaa eteenpäin ja saattaa jopa huomata puhuvansa itsekseen ja kaverit rinnalta ovat hävinneet. Mielikin voi joutua eksyksiin ja päämäärä häviää. Olen todella huono pitämään taukoja työtä tehdessäni. Hommat ensin ja sitten jos jää aikaa niin istuskellaan. Mutta kun rämmin liian isoissa turva saappaissani kosteassa sammalikossa, välillä jalat juurakoihin tarttuen tuli mieleeni paussi! Jalat aivan hapoilla, ne viestivät omaa kieltään. Nyt on tauon paikka! Nyt on pidettävä paussi! Nyt kelpasi minullekin tauko☺ Olisiko niin että uskonnollisuus ajaa meitä myös hengellisellä alueella niin kovaa että emme uskalla pitää paussia. Aikanaan pienen seurakuntamme työntekijä, joka oli aina palvelemassa, sai ansaitun lomansa. Yritin rohkaista häntä lomailuun ja sanoin: ” Pidä vaan vapaata rukouskokouksesta, kyllä pärjäämme.” Hän vastasi:” Vaikka olen lomalla, en ole lomalla rukoilemisesta.” Ja hän tuli paikalle....?? Mikä oli Jeesuksen neuvo opetuslapsille, jotka olivat juuri tulleet aivan ihmeelliseltä evankeliointi matkaltaan? Mark. 6: 30-34 ” Niin Jeesus sanoi heille: ” Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan ja levähtäkää vähän.” Sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon ja heillä ei ollut aikaa syödäkään.” Kaiken työn ja touhun keskeltä Jeesus kutsui heitä lepäämään. Taisi olla pitkä vene matka, kun ihmismassa ehti siirtyä kävellen heitä vastaan. Mutta uskon että heille suotiin lepo ja taas työ jatkui. Jumalakin lepäsi luomistyön jälkeen ja katseli työnsä tulosta. Toivottavasti mekin arkemme keskellä voimme nauttia ja iloita siitä minkä saimme valmiiksi, eikä mielemme ole jo tulevissa tehtävissä ja kaikissa kesken eräisissä rästeissä. Pidetään siis välillä sopiva paussi ja tuumaus hetki. Emme siis pidä lomaa Jumalasta vaan lomaa Jumalassa. Hän on rikas antaja ja tahtoo antaa meille niin ruumiin, sielun kuin hengenkin lepoa. Hän jatkaa työtään meissä ja meidän kautta. Älä pelkää: Hän sanoo! Luota Jumalan suuruuteen. Levon jälkeen on taas uusivoima jatkaa, siis levähtäkäämme vähän☺ Siunattua kevättä ja kesää sinulle!

terveisin, Merja

Ps: Kiitos kaikille kevään Uusiluomus tapahtumaan osallistuneille. Uskollisuudellanne loitte otollisen ilmapiirin Jumalan läsnäololle. Sunnuntaina saimme kokea jotakin taivaallista, jota sanat ei riitä kuvaamaan. Maran ata. Jeesus tule jo! Suuri kiitos siitä Jumalan Pyhälle hengelle.

PPSS : Jos et ole vielä maksanut jäsen maksua 25e tai haluat antaa muutoin lahjasi työllemme niin Tilinumero FI95 5710 7020 0783 79, viestikenttään jäsenen nimi (älä käytä viitenumeroa).

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page