top of page

Ongelmasta sydämen käännekohdaksi

Hei Rakkaat!

Eilen aamulla rukoillessani alkoi Pyhä Henki puhua. Simppeliä asiaa, varmasti kaikille tuttua, mutta kun se tulee Pyhän Hengen innoittamana, se sytyttää aivan uudella tavalla palamaan, vaikka olisi kyseisen asian kuullut kymmeniä kertoja. Tällä kertaa kuulin sen taas hieman eri tavalla kuin ennen, joten tuttua asia sai uusia värejä. Mahtava Neuvonantajamme on ihana!!!

Tässä siis hieman rohkaisun sanaa:

Elämä on jatkuvaa koetusta, nimittäin sydämeni koetusta. Se ei ole ollenkaan paha asia, ja Pyhä Henki valaisee miksi.

Kun eteeni tulee ongelma (tai asia jonka miellän ongelmaksi), tai vaikea haaste, jopa jättiläinen, ja Jumala sallii sen, ei se ole siksi että Hän haluaisi minua kiusata, vaan koska se paljastaa oman sydämeni tilan ja asenteen.

Yritän kaikin keinoin päästä eroon edessäni olevasta ongelmasta, mutta tosiasiassa yritän vain päästä eroon oman sydämen asenteeni kohtaamisesta ja sen myöntämisestä.

Auts. Ongelma ei olekaan itse ongelma, vaan se, etten halua kohdata todellista sydämeni tilaa, varsinkaan suhteessa tähän ongelmaan tai haasteeseen.

Ongelmat ja haasteet eivät tule eteemme kaataakseen meitä kumoon. Ne tulevat eteemme paljastaakseen missä meidän on vielä kasvettava. Tuloksena on, jos antaudumme Jumalan tahtoon ja olemme kuuliaisia, vahvistumme. Sielu, henki ja ruumis.

Ongelmatilanteet ja haasteet paljastavat sydämemme olotilan ja mistä meidän on päästettävä irti tai eheydyttävä päästäksemme eteenpäin. Toisaalta kun antaudumme ja lähdemme Pyhän Hengen kanssa prosessoimaan sielunmaailmaamme, kuljemme eteenpäin askel askeleelta, eheydymme hetki hetkeltä, ja sydämemme asennekin saa muuttua.

Ongelmat ja haasteet ovat usein turhauttavia, koska meidän on jälleen kerran kohdattava omat vajaavuutemme, syntimme, kyvyttömyytemme, avuttomuutemme...Tämä on juuri se paikka, juuri se olotila, jossa tulemme kosketuksiin Jumalan valtavan armon kanssa. Hänen yltäkylläinen hyvyytensä, jota emme koskaan voisi ansaita, kohtaa meidät heikoimmassa paikassamme, kun uskallamme vain kohdata oman itsemme. Emme ole yksin, Immanuel, Jumala kanssamme, on kanssamme. Suurin jättiläinen ei siis aina olekaan se joku ongelma tai haaste, vaan itseasiassa oman sydämemme rehellinen kohtaaminen ja tarkastelu.

Kun näemme ongelmatilanteet ja haasteet mahdollisuuksina kohdata sydäntämme muuttava Jumalan armo, mahdollisuuksina kasvaa, mahdollisuuksina vapautua, mahdollisuuksinapäästää irti, Jumalan armo muuttaa näiden ongelmien ja haasteiden perspektiivin ja nimet: Ongelmasta tuleekin käännekohta, ja haasteesta elämää muuttava voitto.

Rakkaat, tästedes kun tekee mieli repiä hiukset päästä jonkun asian kanssa, pyydä Pyhää Henkeä nostamaan peili esiin. Herra, mitä haluat näyttää minulle itsestäni, mistä haluat vapauttaa, mistä haluat että päästän irti? Onko minussa kenties ylpeyttä, kovuutta, jääräpäisyyttä, kärsimättömyyttä, haava, hylätyksi tulemisen pelkoa, kateutta...? Jos ei, niin hyvä, mutta jos on, AUTA!

Kun Daavid kohtasi jättiläisen, se oli testi siitä, mitä hänen sydämessään oli. Kovan paikan tullen, mitä sydämestämme löytyy? Daavidin sydämen asenne oli vankka luottamus Jumalan voimaan, ja hän kaatoi kivellä suuren jättiläisen. Hän ei nähnyt jättiläistä ongelmana, vaan mahdollisuutena todistaa Jumalan voimasta, ja sen takia Daavidin perspektiivi jättiläistä kohtaan oli eri kuin muiden ympärillä olevien. Hänen piti tehdä valinta: Annanko vallan jättiläiselle kaataa minut kumoon, vai katsonko asiaa siitä perspektiivistä jonka Jumala on sydämeeni antanut. Vaikka hänellä olisi ollut himpunkin verran epäilystä tai pelkoa sydämessään, hän selvästikin päästi siitä irti koska tiedämme tarinan lopputuloksen. Hän antautui Jumalalle nöyränä, luottaen Häneen täysin, ja pelottavan näköisestä ongelmatilanteesta tuli suuri käännekohta, voitto!

Näihin tunnelmiin lopettelen tämän kirjeen.

Ole rohkein mielin, ja uskalla kohdata oma sydämesi rehellisesti, avoimesti, turvallisesti. Mahtavan Neuvonantajan, sielumme Todellisen Hoitajan (Eng. Wonderful Counselor) käsissä ja läsnäolossa.

Me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut Room. 8:28

Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.

Jes.9:5

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page