top of page

Kyllä vai ei?

Kyllä vai ei? Vuosia sitten näin töihin kävellessäni kaupungilla julisteen, jossa luki kolme sanaa ilman mitään selityksiä: KYLLÄ VAI EI. Se hätkähdytti. Koska näitä julisteita oli laitettu ympäri kaupunkia, niin ne puhuttivat työpaikalla ja provosoivat ajattelemaan mitä kaikkea aiheeseen voisi liittyä. Myöhemmin kävi ilmi, että kyseessä oli mainoskampanja, jonka yksityiskohtia en muista, mutta kysymys jäi mieleen: kyllä vai ei? Joudumme tekemään joka päivä valintoja, ja vastaamaan tuohon kysymykseen isoissa ja pienissä asiayhteyksissä. Mihin asioihin vastaamme kyllä, ja mihin ei?

Se koskee myös uskoa. Kyllä vai ei? Tuo kysymys voi olla elämää suurempi. Mitä seurauksia sillä on, miten vastaamme? Uskommeko, että Vapahtaja on antanut meille ristinkuolemansa kautta uuden elämän ja auktoriteetin? Uskommeko, että Raamattu on totta arjen ja juhlan keskellä, ilossa ja surussa ? Kyllä vai ei? Elokuvaohjaaja Will Hacker toteaa, ettei ihmisillä ole niinkään ongelmia uskon , vaan rakkauden suhteen. Onko elämämme rakkauden täyttämää? Uskommeko, että Jumala johtaa elämäämme rakkauden päätöksin: kyllä vai ei? Uskommeko, että Betlehemin seimeen syntyi Ihmeellinen Neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iänkaikkinen Isä, Rauhanruhtinas, jonka hartioilla on herraus, ja joka tuli ottamaan pois maailman synnin? Uskomeko, että keskellä talvea loistaa valo, joka on aurinkoakin kirkkaampi? Kyllä vai ei? Joulurauhaa toivottaen, Maija Hangisto

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page