top of page

Kuulenko tai kuuntelenko

KUULENKO TAI KUUNTELENKO?

Terveiset tämän syksyn Aglown aluetapahtumista! Olemme saaneet kokea näissä erityistä Jumalan Pyhän Hengen läheisyyttä. Se on avannut tien meille löytämään aarteita. Jo kevään vuositapahtumassa saimme Jumalan avulla läpimurron uskonnollisuuden voimasta, joka on sitonut luovuutta uskovien elämässä. Mielikuva maailma on yksi niistä. Silmät suljettuina, rauhoittuneena, kuunnellen voi alkaa havaitsemaan asioita, näkemällä ne sisäisin silmin.

Uudessa kaupungissa Ritva johdatti meidät Raamatun tekstin kuuntelemiseen. Oli mielenkiintoista kuulla, kuinka tekstin erihenkilöiden roolit puhuivat omaa kieltään, avaten uusia näkökulmia.

Kouvolassa taas kuuleminen tapahtui profetaalisten sanojen kautta, jotka johdattivat mielikuva maailmaan, joka hoiti sisäisesti osallistujia.

Kylväjä vertauksessa Jeesus puhuu Jumalan sanan kuulemisesta joka sydämen maaperään laskettuna saa erihenkilöissä aikaan reaktioita. Sydämen asenne on ratkaiseva. Luuk.8:11-15.

Useasti arjen askareiden keskellä puhumme Jumalan kanssa. Ulkona lenkillä Jumala voi puhua meille luonnon kautta jne. Mutta nykyihmiselle on vaikeaa se, että asettuu lepotuoliin istumaan, pysähtyy, sulkee silmät ja vain kuuntelee. Kuitenkin Jumala haluaisi antaa meille levon. Hebr.4:2 kertoo siitä, että Jumalan sanan tulee uskossa sulautua meihin. Saada aikaan sen levon, että oma ponnistelu loppuu ja luottamus Jumalaan saa suuremman osan elämässämme.

Voit harjoitella vaikka näin: Julista että Jeesus on Herrasi ja avaa sydämesi Hänen läsnäololleen. Kerro että haluat kuulla mitä hän tähän päivää sinulle tahtoo sanoa. Ja sitten vain kuuntele. Ei tarvitse suorittaa mitään.

Raamattua luettuna voi kuunnella Esim. Youtubesta. Tai kuunnella hetki ylistys musiikkia. Kutenkin niin että kaikki muut toiminnot ovat hetkestä pois.

Ollaan kuulolla!

Syys terveisin,

Merja Lyytikkä

..sana joka minun suustani lähtee: ei sinne

ei tyhjänä palaja tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän,

jonka minä sille annan

ja saa menestymään kaiken

mitä varten sen lähetän. Jes 55: 11

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page