top of page

Sydämen kyllyydestä suu puhuu

Hei, Aglow-ystävät!

Lämmin ja pitkä kesä on taittunut värikylläiseen syksyyn. Opettajana ollessani vuosi alkoi aina syksystä, jolloin innolla aloitimme työn. Oli jotenkin helppoa jättää vanhat ja astua uuteen. Rohkaisenkin meitä kaikkia. Avatkaamme sydämemme Pyhän Hengen uudistavalle voimalle ja tuulelle. Jumalalla on hyvät ajatukset meitä kohtaan. Hän antaa tulevaisuuden ja toivon( Jer 29:11).

Meitä kehotetaan vaeltamaan saamamme kutsumuksen mukaisesti. Elämme maailmassa, mutta emme tämän maailman tavoin. Kuninkaan tyttärien tapa puhua tulisi erottua. Älkäämme puhuko kaanaan kieltä, joka pikemminkin herättää vastenmielisyyttä. Puheemme tulisi olla rakentavaa, rehellistä ja suolalla höystettyä. Mieleemme ponnahtaa satoja ajatuksia päivittäin. Joskus on hyvä pysähtyä ajattelemaan, mitä mielessämme pyörii. Ajatukset muuttuvat sanoiksi, sen jälkeen teoiksi ja tavoiksi. Puheemme kantaa valtavaa voimaa, myönteistä tai kielteistä.( Snl 18:21) Puheemme voi olla rakentavaa tai nakertavaa, kannustavaa tai lannistavaa. Matteus 12:34 ilmoittaa, että sydämen kyllyydestä suu puhuu. Sanojemme tulisi olla rakkaudellisia, kiitollisia, uskon täyttämiä, armollisia ja totuudellisia. Valitettavan usein ne ovat itsekkäitä, omaa etua ja tarpeita etsiviä. Katkera ihminen loukkaa herkästi. Ylpeä ihminen tuomitsee hanakasti. Siksi onkin erittäin tärkeää varjella omaa sydäntä, jotta sieltä lähtisi elämä. (Snl 4:23) Kun olemme koetusten ahjossa, saamme tuoda sen rehellisesti ja avoimesti esille. Voimme pyytää rukoustukea ja luottaa, että Jumala oikealla ajalla ja tavalla vastaa. Sana kehottaa meitä kiittämään joka tilassa, ei joka tilasta. Opetelkaamme sanomaan jotain myönteistä ja hyvää. Ajatelkaamme sitä, mikä on totta, kunnioitettavaa, oikeaa, puhdasta, rakastettavaa, hyvältä kuuluvaa. Älkäämme kostako pahaa pahalla tai herjausta herjauksella, päinvastoin siunatkaamme. Kykenemmekö hallitsemaan kielemme? Ilman Jumalaa se on mahdotonta. Yhteistyössä Hänen kanssaan kaikki on mahdollista. Suumme ja elämämme tulee olla alamaisia Jumalalle. Muuten sanoissamme ei ole voimaa eikä valtuutusta. Kukin tuottaa lajinsa mukaan. Kylväkäämme hyvien sanojen siemeniä, niin saamme niittää myös hyvää satoa!

Iloa, voimaa ja Jumalan siunausta syksyysi!

Eijariitta Hurri

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page