top of page

Kunnioita Jumalaa kaikella mitä omistat, anna hänelle ensimmäisenä

Kunnioita Jumalaa kaikella mitä omistat, anna hänelle ensimmäisenä

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta antaminen? Itse mietin tätä asiaa kun sain kertoa seurakunnalleni mitä antaminen merkitsee minulle. Jumala alkoi nostaa mieleeni asioita aivan ihmeellisellä tavalla. Antaminen voi olla aineellista, mutta myös aineetonta. Aineeton antaminen on esim. lähimmäisen rakkautta, joka ilmenee hymynä, huomaamisena, auttamisena, kohteliaana ja kannustavana sanana jne. Itse koen aineettoman antamisen etenkin kuvastavan meidän kristittyjen olemista lamppuna maailmalle. Antaminen voi olla myös aineellista antamista. Vaateapu sitä tarvitsevalle, ruoka-apu tai vain yksinkertaisesti rahallinen antaminen Jumalan työhön kuten oman seurakuntani kolehtiin, jonkin tilaisuuden kulujen kattamiseen jne. Minun elämääni on vaikuttanut 3 eri perhettä: Ensimmäisenä lapsuuteni perhe, jossa sain oppia ja perustusta sitä hetkeä varten kun muutin pois kotoani. Toisena oma perheeni, jossa olen saanut antaa tyttärelleni oppia sekä eväitä hänen omaa elämäänsä ja perhettään varten. Ne eväät ovat sisältäneet myös samoja eväitä kuin mitä itse sain lapsuuteni kodista. Kolmantena on perheeni Jeesuksessa Kristuksessa. Se koti pitää sisällään kotiseurakuntani, mutta myös mm. Aglow-työn. Tämän kolmannen perheeni voin rinnastaa omaan lapsuuteni perheeseen. Uudestisyntyneenä pienenä lapsena olen tarvinnut samaa oppia ja perustusta elämälleni Jeesuksessa Kristuksessa kuin mitä sain lapsuuden kodista evääksi maailmaa varten. Tässä perheessä saamani oppi antaa perustuksen vakaalle uskolle - uskolle, joka rakentuu kalliolle eikä se kaadu tuulessa saatikka myrskyssä. Tuo tuuli on helposti vihollinen, joka koettaa kaikin keinoin saada meitä lannistetuksi, mutta tuuli voi olla myös vaikkapa henkilö, joka haastaa meitä uskossamme. Tämän perheen perustus antaa minulle myös sen lampunjalan, jolle voin nostaa lamppuni valaisemaan tätä maailmaa. Mitä antaminen kuuluu tähän kaikkeen? Perhe tarvitsee kodin, jossa kokoontua. Tuo koti voi olla kotiseurakuntasi kirkkorakennus tai ihan mikä tahansa kokoontumispaikka, jossa saamme kuulla Sanaa. Myös lapsuuteni koti sekä oma kotini on ollut paikka, jossa olemme kokoontuneet ja jakaneet ilot, surut kuin myös nauttineet yhteiset ateriamme, samoin Jeesuksen perheessäkin. Antaminen mahdollistaa myös opetuksen eli sen varsinaisen perustuksen. On paljon mukavampi Suomen leveysasteilla kuulla opetusta sisällä kuin ulkona ja varsinkin tänä talvena olosuhteet olisivat olleet arktiset siihen. Tai - kuten yleensä meidän etelän leveyspiireillä, on viime aikoina kesät ja talvet olleet samanlaisia – märkiä. Arvostan sitä, että perhe saa nauttia ateriansa lämpimässä. Maailmassa on kuitenkin maita, joissa Jeesuksen ilosanoman kertominen tapahtuu taivasalla. Raha on vaikea ja hallitseva, jopa pelottava asia tämän päivän maailmassa. Kaikki maksaa emmekä tule ilman sitä toimeen. Eikä kaikilla ole samoja lähtökohtia edes taloudellisesti. Olen noudattanut Sananlaskujen 3:9 neuvoa muutaman vuoden ajan. Kun saan palkkani, annan siitä ensimmäisenä Jumalalle, tietämättä paljonko minulla on minäkin kuukautena laskuja tulossa maksettavaksi. Vaikka saan olla etuoikeutettu, koska minulla on työpaikka, joudun silti elämään tarkasti ja joskus on ollut tiukkaa loppukuusta. Jumala on kuitenkin pitänyt aivan ihmeellisellä tavalla huolen. Ilman Jumalaa minulla ei ole

työtä, kotia, ei kodissani jokapäiväistä leipää tai vaatteita päälläni. Jumala on tehnyt ihmeellisiä asioita elämässäni kun olen vain uskaltanut heittäytyä ja jättää asiani hänen hoidettavakseen. Elämässä on haasteita: kuinka paljon helpompi sinulla on kaupassa karkkihyllyn edessä seisoessasi ottaa karkkipussi kuin antaisit saman summan Jumalalle? Minä tiedän oman vastaukseni - tykkään nimittäin makeasta. Tai jos sinulla on joku muu pahe? Vaikka olisi tiukkaa, niin helposti löytyy raha siihen paheeseen. Toki joskus kuuluu hemmotelle itseään, vai mitä. Haluan haastaa sinut ja samalla itsenikin. Jos jättäisit karkkipussin hyllyyn yhden tai ehkäpä kaksi kertaa kuussa ja antaisit sen Jumalalle, onnistuuko? Itse aioin tehdä sen. Haastan sinut Vuorisaarnan sanoilla, jossa on samalla meille todistus Jumalan hyvyydestä ja siitä kuinka Hän haluaa huolehtia meistä: Matt 6:25–34. Ihanaa kevään odotusta sinulle rakas Aglow-sisareni Ritva

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page