top of page

Vaikuttava rukous

Keväiset terveiset Somerolta, vihdoinkin aurinko paistaa ja lumet sulavat !

Olen ollut innoissani luettuani Carl-Erik Sahlbergin pienen kirjasen Vaikuttava rukous. Someron Aglow-ryhmäläisten kanssa aloimmekin heti käytännössä toteuttaa hänen opetustaan rukoilemisesta. Ajattelin jakaa muutaman ajatuksen kirjasesta ja rukoilemista myös teidän kanssanne.

  • Minkä puolesta rukoilla? Raamattu ohjaa meitä myös rukoilemisessa; minkä puolesta voin rukoilla ja minkä en. Samoin Pyhä Henki ohjaa rukoustamme.

  • Rukoile konkreettisesti ja yksityiskohtaisesti ja aseta rukoilemallesi asialle, mihin päivämäärään mennessä haluat vastauksen ja pidä rukouspäiväkirjaa. Merkitse päiväkirjaan rukousaihe ja päivämäärä, mihin mennessä haluat vastauksen.

  • Aloita kiittämällä. "Kiitä Herraa minun sieluni, äläkä unohda, mitä hyvää Hän on Sinulle tehnyt. Ps 103:2

  • Käy kimppuun! Jumala on hyvä, Hän on puolellani, Hän haluaa minulle hyvää ja Hän suo minulle mielellään rukousvastauksia. Mutta Paholainen, valheen isä, valehtelija on tullut tappamaan, tuhoamaan ja varastamaan. Hän haluaa varastaa rukousvastaukseni, tappaa iloni ja tuhota unelmani tulevaisuudesta. Kuinka Jeesus toimi, kun Hän kohtasi ongelmia ja haasteita? Hän hyökkäsi niitä vastaan, komensi tiukasti myrskyä; Vaikene, ole hiljaa, saastaiselle hengelle Hän sanoi; Vaiti, lähde hänestä! Kuolleelle tytölle; Nouse ! Jeesus on antanut meille vallan; Te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se ole vahingoittava teitä.Luuk. 10:19. Käärmeitä voivat olla epätoivo, haluttomuus pitää kiinni kristillisen uskon tunnustuksesta, alhainen itsetunto, huono taloudellinen suunniottelukyky tai jatkuva päänsärky. Skorpioneja voivat olla hengellinen kuivuus, tupakanhimo, halu juoruta, huonot suhteet ja seurakunnan taantuminen. Mutta me voimme tallata niiden päälle Jeesuksen antamalla valtuutuksella ja polkea ne rikki!

  • Rukoile työmiehiä elonkorjuuseen. Voi olla niin ja useimmiten onkin, että henkilöön, jonka puolesta rukoilet, on vaikea saada yhteyttä. Esim. suhde omaan lapseen voi sellainen, että on vaikea ohjata häntä Jeesuksen luokse. Rukoile silloin, että Jumala lähettäisi työmiehen, joka voi olla esim. ystävä, tapahtuma, TV-ohjelma, kirja, uni tms. koskettamaan henkilöä, josta välitän.

  • Usko! Puhu uskoa olosuhteita vastaan, päätä puhua uskoa - ei epäuskoa ongelmaasi. Kun puhuu uskoa olosuhteita vastaan, tulee huomaamaan, että saa enemmän kuin osaa pyytääkään. Ei-kristitty kulttuurimme saa meidän melkein automaattisesti ajattelemaan Raamatun ja uskon vastaisesti, meidän on siis valittava puhua uskoa - ei epäuskoa ongelmiimme!

  • Kysy, mitä Jumala haluaa rukousaiheesi suhteen? Miten Hän saa enemmän kunniaa?Hiljenny hetki Jumalan edessä kuuntelemaan, se estää, ettei rukoustyöstä tule teknistä suorittamista.

Tässä muutamia ajatuksia, jotka ovat olleet ryhdittämässä ja puhdittamassa omaa rukouselämääni. Kannattaa lukea koko kirja!

Jumala luo uutta. Uskon, että ennenkuin herätyksen ajat todella tulevat Suomeen, tarvitaan paljon rukousta. " Tulee aika ja on jo, jolloin oikeat rukoilijat rukoilevat Isää Hengessä ja Totuudessa. Sellaisia rukoilijoita Isä näet tahtoo. Joh 4:23.

Siunattuja rukoushetkiä ja Aglow kokoontumia!

Terveisin Maija H

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page